Forum / supermemo.net / o co chodzi?
o co chodzi?
AutorTreść posta
Post utworzony: 13-05-2010 18:45

Dzień dobry,

mam pytanie do pracowników firmy - byłem zapisany na kurs niemieckiego darmowy - minęło trochę czasu nie doszedłem jeszcze do końca i pojawił się komunikat - niezapłacony. Czy to oznacza, że jest określony czas na ukończenie darmowego kursu, a potem trzeba zapłacić?

pozdrawiam

Robert

Post utworzony: 13-05-2010 19:17

Dzień dobry

Podobne pytanie, bylem zapisany na darmowy kurs niemieckiego - jesli nie jest on dluzej darmowy to czemu nadal mam info o powtorkach w kalendarzu? Z drugiej strony jesli rodzaj kursu zostaje zmieniony na płatny to przydaloby sie chociaz jakies info, bowiem nie fair wgzledem uczacego sie jest przerywanie mu nauki w jej trakcie...

Pozdrawiam

GK

Post utworzony: 13-05-2010 19:34

I ponownie... jak widze dotychczasowy darmowy kurs jest teraz w pakiecie 4 kursow... jest to calkiem fajna opcja, gdyby nie fakt ze nie mozna wyprobowac pozostalych 3 kursow (chodzi o pakiet "Extremes Deutsch: Grammatik und Redewendung"), a wiec nie wiadomo czy oplaca sie za nie placic czy tez nie.... :(

Pozdrawiam

GK

Post utworzony: 13-05-2010 20:21

Zespole Supermemo:

Jestem bardzo zaskoczony zmianą statusu niemieckiej gramatyki z darmowej na płatną bez żadnego ostrzeżenia. To jest bardzo nie fair!

Tak jak napisał kolega powyżej przydałaby się jakaś informacja. Miałem przerobione już połowę materiału! Proszę o wyjaśnienia!

Post utworzony: 13-05-2010 20:35

Oczywiście byłoby przyzwoicie, gdyby firma zawiadomiła o tej zmianie z wyprzedzeniem. Niekoniecznie przez wysłanie wiadomości do każdej z 1806 zapisanych osób, co byłoby najwłaściwsze, ale chociaż może jakąś informację na stronie "Witaj" lub "Kursy". No ale skoro nic nie płaciliśmy, to pewnie nie powinniśmy niczego wymagać... Wydaje się, że zostało nam przynajmniej prawo do powtórek. Na jak długo?

Post utworzony: 13-05-2010 21:22
            Autor: BeaKb

Oczywiście byłoby przyzwoicie, gdyby firma zawiadomiła o tej zmianie z wyprzedzeniem. Niekoniecznie przez wysłanie wiadomości do każdej z 1806 zapisanych osób, co byłoby najwłaściwsze, ale chociaż może jakąś informację na stronie "Witaj" lub "Kursy". No ale skoro nic nie płaciliśmy, to pewnie nie powinniśmy niczego wymagać... Wydaje się, że zostało nam przynajmniej prawo do powtórek. Na jak długo?

SuperMemo na podstawie ich własnego regulaminu ma obowiązek informować użytkowników o zmianie statusu z kursu bezpłatnego na płatny:

SuperMemo World sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do zmiany dostępu z kursów bezpłatnych na płatne. O takiej zmianie zostaną poinformowani zapisani Użytkownicy kursu z miesięcznym wyprzedzeniem drogą mailową lub/i stosowną informacją na stronach Serwisu. Brak dokonania przez Użytkownika wpłaty, uprawniającej do kontynuacji kursu, jest równoznaczny z rezygnacją z dalszej nauki.

Post utworzony: 13-05-2010 21:56

Czyli wniosek nasuwa się sam. Zespół Supermemo złamał regulamin, który sam przygotował i dał nam do zaakceptowania podczas rejestracji. Jest to umowa działająca w obie strony więc proszę niech każda osoba zainteresowana dopisze swoj protest tutaj na tym forum. Jak napisał(a) BeaKb jest nas 1806 osób. Niech się Supermemo wywiązuje z umów zawartych ze swoimi użytkownikami i potencjalnymi klientami.

Post utworzony: 13-05-2010 22:19
                Autor: patcher69

Czyli wniosek nasuwa się sam. Zespół Supermemo złamał regulamin, który sam przygotował i dał nam do zaakceptowania podczas rejestracji. Jest to umowa działająca w obie strony więc proszę niech każda osoba zainteresowana dopisze swoj protest tutaj na tym forum. Jak napisał(a) BeaKb jest nas 1806 osób. Niech się Supermemo wywiązuje z umów zawartych ze swoimi użytkownikami i potencjalnymi klientami.

Może zanim zaczniemy organizować masowe demonstracje pod pałacem kultury i domagać się tego co nam się słusznie, pryncypialnie i ZA DARMO należy (jak psu zupa) to dajmy im (Zespołowi Supermemo) się wypowiedzieć?

Post utworzony: 13-05-2010 22:42
                  Autor: patcher69

Spokojnie i bez nerwów. Możliwe, że jest to jakaś pomyłka i na pewno zespół SuperMemo wkrótce to wyjaśni.

Post utworzony: 13-05-2010 22:48

Przepraszam za moją frustrację. Po prostu szkoda mi troche wielomiesięcznej nauki, spędzonych nad kursem godzin oraz całej tej radości z nauki metodą Supermemo. Miejmy nadzieję, że ta sytuacja ulegnie szybkiej zmianie.

pierwsze
                      poprzednie
                      12
                      następne
                      ostatnie