Witam.
Chciałabym zapytać czy byłaby mozliwość wprowadzenia zmian w wyświetlaniu wybranych kursów? Obecnie na liście widoczna jest tylko ilość powtórek i opis, a reszta informacji rozwija się po najechaniu myszką. Przyznam, że taka forma jest bardzo niewygodna i uciążliwa, zwłaszcza gdy teraz mam więcej kursów - trudno trafić na interesujący odnośnik. Nie sądze, aby ludzie mieli na tyle dużo kursów, aby rozwinięta lista na stałe miała komuś przeszkadzać, zresztą można wprowadzić opcje typu - widok rozwinięty i widok skrócony.
Zastanawiam się ile to masz tych kursów ? I udaje się Tobie być na bieżąco ze wszystkimi ?
A co to ma do tematu?
Tak czy inaczej ile kursów by nie było, takie ukrywanie informacji które pojawiają się po najechaniu myszkom jest moim zdaniem niepotrzebne i kłopotliwe. Miałoby to sens gdyby ludzie mieli po kilkanaście kursów - w celu skrócenia listy, ale takich osób nie ma więc jaki jest sens takiego systemu wyświetlania?
Wygląda na to, że takich osób jest sporo i dlatego pojawiła się ta funkcja (na większości przeglądarek działa dobrze, pod warunkiem, że wszystkie nazwy mieszczą się w odpowiedniej liczbie linijek). Oczywiście można by zamiast rozwijania dodać ikonki (w poziomie).
Coś co by się przydało, to możliwość innego przedstawiania listy kursów podczas nauki. Czasami lista zajmuje tyle, że nie widać drzewa kursu (które i tak nie mieści się czasami na ekranie, ze względu na ilość elementów w danym poddrzewie).
Dlatego zaproponowałam w pierwszym poście aby wprowadzić opcję typu widok skrócony i widok rozwinięty. Można by też wprowadzić opcję w ustawieniach aby widok był taki jak obecnie lub nieanimowany i stale rozwinięty. Dla mnie to niepotrzebny i uciążliwy element. Innym elementem są chociażby skaczące buźki przy odpowiedziach, owszem można je wyłączyć, ale wtedy z kolei nie widać za ile dni będzie kolejna powtórka.
A czy wiecie co kryje się POD pojawiającymi się na "LISCIE WYBRANYCH KURSÓW" napisami "Rozpocznij naukę","Zapisz się na nowy kurs" ?
Mam tylko 10 kursów i poza tym co powyżej napisałem układ mi odpowiada.
Nie nie wiemy... Po co te złośliwości w każdym poście? Odpowiada Ci to napisz, że Ci odpowiada i koniec. Mnie nie odpowiada i mam prawo napisać temat i zaproponować zmianę - podobnie jak inni mają prawo mnie poprzeć bądź nie. Ale w takiej dyskusji złośwliości są nie na miejscu.
Zgadzam się całkowicie z pomysłem (i opinią na temat głupawych wypowiedzi także) Ethne. Taka opcja byłaby bardzo pomocna.
PS. Ja bym jeszcze dodała przycisk, którym jednym kliknięciem możnaby zablokować przerabianie nowego materiału w danym dniu - dla tych którzy zakopali się w powtórkach.
Protestuję. Nie szukajcie podtekstów tam gdzie ich nie ma ... tylko przyjcie się tej stronie.
Dla tych co nie widzą wyjaśniam, że był napis a teraz został przykryty drugim .... i na to zwróciłem uwagę!
Więc proponuję pisać zdecydowanie jaśniej i wprost, wtedy nie będzie nieporozumień i szukania podtekstów. Bo jak na razie w większości postów w tym temacie widać jedynie złośliwość (zresztą nie tylko w tym temacie tak odbieram wiele Twoich postów)- bo jak inaczej nazwać pytanie ile mam kursów i czy się wyrabiam, podobnie jak w pytaniu co kryje się pod przyciskami "Rozpocznij naukę" itd. A ostatniego postu z kolei nie rozumiem i nie wiem o czym piszesz.