Forum / SuperMemo Mobile / Sugestie (SMM 3.3)
Sugestie (SMM 3.3)
AutorTreść posta
Post utworzony: 06-05-2010 22:22

Ponizej wypisze moje sugetie odnosnie zmian powyzej 3.3.

1. Fajnie by bylo aby program byl nie tylko szybki ale tez energooszczedny. Zrobcie - czarna lub ciemna wersje - albo mozliwosc customizacji wygladu

2. Opcja "zapamietaj trwale" wydaje sie zbyt mocno ukryta, a jest naprawde wazna. Prosze umiescic ja w po prawej stronie na dole przy cwiczeniu w wersji VGA jest  fajne miejsce po prawo od Spis tresci. Teraz trzeba uzyc menu - co jest bardzo niewygodne.

3. Gdy konczy sie nakuke na dzis to jest zbedny komunikat ze dziekuje program na dzis - naprawde jest to potrzebne?

4. W/g mnie najbardziej porzadana opcja jest import/export lub najlepiej synchronizacja pomiedzy PC a WM. Wiele osob na pewno pragnie uczyc sie na tych 2 platformach. Nawet jesli synchronizacja bylaby reczna. Sprawdzalem i tabele maja inny format - co gorsza nie jest nigdzie opisany wiec wykonanie tego jest nielatwe.

Post utworzony: 07-05-2010 14:41

5. Dotanie opcji cofnij ocenę odpowiedzi (!!)

Post utworzony: 07-05-2010 15:51

Oj, to by się przydało wszędzie, nie tylko w SMM :-)

Post utworzony: 08-05-2010 20:43

ad 5 - faktycznie by byla super przydatna. Czasami cos sie klinie przez przypadek

6. obsluge gestami. Ruch palcem w prawo - ocena dobra, ruch w gore - srednio, w lewo - zle. Ale z opcja wylacznia z menu.

Post utworzony: 08-05-2010 23:23

Post został usunięty
            Post utworzony: 09-05-2010 15:37

ad absurdum

Pozdrowionka dla milych pomyslodawcow

Post utworzony: 09-05-2010 23:58
              Autor: noise

ad 5 - faktycznie by byla super przydatna. Czasami cos sie klinie przez przypadek

6. obsluge gestami. Ruch palcem w prawo - ocena dobra, ruch w gore - srednio, w lewo - zle. Ale z opcja wylacznia z menu.

Ja używam klawiatury numerycznej:

4 - "nie wiem"

5 - "prawie"

6 - "wiem"

enter - "dalej"

Post utworzony: 12-05-2010 22:33

niemozliwe przy telefonach ktore nie maja klawiatry a ich jest calkiem sporo

Post utworzony: 13-08-2010 08:55

0. Import "dużych" baz

Bo aż przykro że taka drobnostka tak psuje obraz produktu..

ad.4 Tabele mają "prawie" ten sam format, tylko w SMM jest "parę" dodatkowych kolumn. Podstawowa synchronizacja nie jest trudna, sprawa trochę komplikuje się przy nowych wersjach baz oraz kursach prywatnych.

7. Okienko "Alert skryptu" jest żenujące..

8. Nagrywanie własnego głosu

9. Poprawna obsługa klawiatury (tabulator, enter, w pytaniu i dla Dalej), dodanie literek ("obok" cyferek typu 3/4/5: nie wszystkie klawiaturki mają cyfry)

10. Poprawienie "lewego" menu, słownik jest tak trochę "mało" użyteczny: lepiej umieścić tam "Detailed info"

11. Możliwość wyboru trybu przesuwania/zaznaczania rysikiem: użycie słownika innego producenta teraz jest znacznie mniej wygodne niż w poprzednich wersjach

12. Układanki..

To co mnie boli najbardziej..

13. Likwidacja zakładek i przeniesienie ich do "prawego" menu

14. Przełaczniki "wyświetlania" linii statusowych (tytuł kursu, ile jeszcze zostało, zadanie, numer strony)

Opcje byłyby szczególnie użyteczne w trybie landscape, opcja full screen zabiera liczbę stron do zrobienia (a jest to bardzo ważna informacja)

15. Własne kursy w postaci pliku .smpak, albo przynajmniej eksport do tego pliku

16. Opcja "synchronizuj kurs" (prawie to samo co importuj, ale ze sprawdzaniem dodanych/usuniętych)

17. Reorganizacja edytora: przynajmniej pytanie i odpowiedź powinny być widoczne jednocześnie (najlepiej zamiast przycisku prezentacji dać dodatkową opcję "edit")

18. Chapter/Lesson powinny budować strukturę kursu. Z brakującym wg mnie Task (albo czymś w tym stylu) powinny być na stronie struktury

19. Automatyczne kopiowanie pytania do nazwy węzła. "(empty)" nie jest najlepszym wyborem, a zazwyczaj "na szybko" wpisuje się w pytaniu krótką wersję (a potem tworzy spellpady, itp)

20. Dodanie copy/paste do przycisków

21. Dodanie "Nowy" zamiast "OK" i dodanie "OK" systemowego

22. Zmiana rozmiaru formy edytora jak "pojawia" się klawiaturka programowa.

23. Skala 6 ocenowa jest "trochę" mało skuteczna. Dla wszystkich "słabych" ocen i tak trzeba zrobić Final drill. Może "zachować" sposób oceniania z MSM (przecież to ten sam algorytm wyznaczania powtórek..)

24. Zaznaczanie błedów na stronach: ale to powinno być w "interesie" Supermemo (skoro i tak jesteśmy beta testerami..)

uff.. Zbyt szczegółowo? :)

Post utworzony: 13-08-2010 09:35

chyba trzeba zaczac zglaszac bledy do kolejnej.

ale tu nie zaglada nikt poza nami :( Brak podsumowania ze strony SM wiec odechciewa sie troche feedbackowania :( Przykre

pierwsze
                      poprzednie
                      12
                      następne
                      ostatnie