Forum / Inne języki / Język czeski
Język czeski
AutorTreść posta
Post utworzony: 17-04-2011 13:07

No to ja też chętnie pouczyłbym się czeskiego :)

Post utworzony: 17-04-2011 17:13

czy coś się dzieje w tej sprawie? języków pozostałych naszych sąsiadów- niemieckiego i rosyjskiego można się uczyć bez problemu.. a co z czeskim?

Post utworzony: 21-04-2011 10:42

tez bym chciała popróbować

Post utworzony: 28-04-2011 19:15

a może ktoś z redakcji SuperMemo odniósłby się do naszych postulatów i napisał, czy są jakieś konkretne plany dotyczące języka czeskiego?:)

Post utworzony: 29-04-2011 23:38
          Autor: el__fuego

a może ktoś z redakcji SuperMemo odniósłby się do naszych postulatów i napisał, czy są jakieś konkretne plany dotyczące języka czeskiego?:)

Nie jestem z redakcji... ale myślę, że wcześniej czy później będzie tu angielski i in. dla osób  na codzień mówiących po czesku (podobnie, jak funkcjonujące już mutacje kursów angielskiego i in. dla osób, które w punkcie wyjścia bazują na języku innym niż polski). Obserwując rozwój sytuacji,  na miejscu "redakcji" rozważyłbym taki produkt - tym bardziej, że na południu są już użytkownicy, którzy uczą się z nami, póki co bazując na kursach które za punkt wyjścia uznają język polski.

Post utworzony: 13-05-2011 10:29
            Autor: ioasia
            Pewno za szybko takiego kursu nie będzie, bo fakt, że Czechy to kraj ciekawy, więc warto tam pojechać i kontaktować się z gospodarzami w ich języku, dotarł na razie do części mieszkańców południa Polski; zanim przebije się do świadomości mieszkańców Mazowsza albo Wielkopolski- miną wieki :D

Pracownik SuperMemo World
              Post utworzony: 17-05-2011 15:00

Miło czytać, że tak wielu jest miłośników języka naszych południowych sąsiadów :) Weźmiemy to pod uwagę podczas tworzenia planu wydawniczego na następny rok. W tym roku kalendarzowym nie przewidujemy wydania kursu języka czeskiego.

Pozdrawiam,

Monika Młodnicka

Post utworzony: 24-05-2011 20:03

Trzymamy redakcję za słowo i w 2012 roku chcemy uczyć się czeskiego z Supermemo :)

Post utworzony: 06-06-2011 14:08

Czekamy na  rok 2012. Byle nie do grudnia :)

Post utworzony: 19-01-2012 19:56

ja też bym z chęcią sobie powtórzyła mój czeski, zwłaszcza że muszę się uczyć go po niemiecku przez co jest to nieco trudniejsze i pewnie sporo mi umyka, więc mam nadzieje ze pojawi sie taka możliwość

pierwsze
                      poprzednie
                      12
                      następne
                      ostatnie