Aż dziś nie mogłem uwierzyć, że skoczyłem, aż z 21815 na miejsce 3664. Co za awans jak ja to psychicznie zniosę. Tyle dobroci w jeden dzień to aż niewiarygodne.
Przerobienie znacznej dużej porcji materiału skutkuje znacznymi skokami w rankingu na niższych pozycjach, gdzie różnice punktowe między użytkownikami są niewielkie.
Tak, bo właśnie się zapisałem na dwa kursy "Phrasal Verbs New" i "Irregular Verbs New" darmowe. Widziałem, że są krótkie po 400 slajdów to może uda mi się je szybko przejść i potem może sobie powtórki włączę, żeby przechodzić przez nie kilka razy.
Zobacze jak powtórki będą działać przy krótkich kursach, powinno być OK, bo przy długich i kilku to się magiel robi.
Power Words wykupię sobie później bo strasznie długi jest i trzeba do niego przysiąść żeby zdążyć spokojnie w dwa tygodnie przejść a teraz nie za bardzo czas mam.
Ukończyłem kurs - byłem z siebie dumny. W nagrodę spadłem w rankingu o 740 miejsc. Ciekawa motywacja!
Moj ranking tez wariuje. Spadlam o okolo 2700 miejsc a zapisalam sie na dodatkowy kurs i dzielnie powtarzam Przed chwila mi nawet pokazalo, ze mam 0 punktow! Wszyscy sa podwojnie...Co sie dzieje?
dzieje sei tak bo kardzy uczestnik jest w rankingu podwójnie wiec należy podzielić miejsce przez 2 ni bedzie wiadomo gdzie się naprawde znajdujemy
dobrze , jednak nie każdemu jest potrzebny kurs matematyki !?
Ile punktów jest odliczanych za niesystematyczność (np. za niepowtarzanie przez 2-3 dni)?Czy jest na to jakiś algorytm obliczania punktów? Czy kursy płatne są inaczej liczone niż pozostałe? Dlaczego niewiadomo jak funkcjonuje ranking? O której godzinie ranking jest aktualizowany i wyświetlana jest po zalogowaniu nowa punktacja? Sądzę że ranking to świetny pomysł, ale nie jaka ilustracja "współzawodnictwa", ale samokontrola własnej aktywności na platformie SuperMemo!
Ilość punktów odliczanych za niesystematyczność jest zależna od ilości nieprzerobionych powtórek i długości ich ostatnich interwałów. Punkty w rankingu to suma interwałów (liczba dni pomiędzy kolejnymi wystąpieniami danej strony w powtórkach) niezaległych powtórek. Wszystkie kursy są traktowane jednakowo (włącznie z kursami prywatnymi). Jeśli dobrze pamiętam ranking jest aktualizowany każdego dnia o godzinie 3:00 polskiego czasu.
PS. Ranking został poprawiony!