Forum / Zgłoś pomysł na nowy kurs / Holenderski (niderlandzki) dla początkujących
Holenderski (niderlandzki) dla początkujących
AutorTreść posta
Post utworzony: 10-12-2009 01:06

Mam nadzieje, że wkrótce pojawią się rozmówki niderlandzki...

Dobrze byłoby, gdyby znalazła się w nich transkrypcja fonetyczna (jak np. w rozmówkach PONSa).

Post utworzony: 03-02-2010 03:35
    Autor: lukeshek

Mam nadzieje, że wkrótce pojawią się rozmówki niderlandzki...

Dobrze byłoby, gdyby znalazła się w nich transkrypcja fonetyczna (jak np. w rozmówkach PONSa).

Zgadzam się,że przydałby się kurs języka niderlandzkiego i to we wszystkich trzech stopniach zaawansowania.

Pracownik SuperMemo World
      Post utworzony: 03-02-2010 09:11

Niestety, w  najblizszym czasie nie planujemy powstania rozmówek niderlandzkich ani kursu tego języka.

Post utworzony: 03-02-2010 13:35

Szanowni Państwo,

ja mam kłopoty z tgz. programami "pudełkowymi" z tym że muszę od razu dodać że nie ze wszystkimi.

Problem polega na tym że w momencie ćwiczenia wymowy tj odtwarzania własnego nagrania w

"Grammar & Idioms in Use Extreme English"

jak równierz

"FCE"

następuje jak gdyby obcięcie końcówki nagrania uwieńczone dość nieprzyjemnym dla ucha trzaskiem,szczególnie jeżeli pracuje sie ze słuchawkami na uszach.

Powyższe zjawisko pojawia sie równierz w przypadku odtwarzania głosu spikera np. celem porównania swojego nagrania ze spikerem.

Powyższe zjawisko nie występuje w programie pudełkowym do nauki wymowy

"Say it right"

b. pożyteczny unikalny i przyjemny programm przy tym łatwy w obsłudze.

Prosiłbym o ustosunkowanie do ww. problemu właściwego pracownika SuperMemo

Dziękuję

Pracownik SuperMemo World
          Post utworzony: 03-02-2010 17:45
          Autor: sieczkobrzek

Szanowni Państwo,

ja mam kłopoty z tgz. programami "pudełkowymi" z tym że muszę od razu dodać że nie ze wszystkimi.

Problem polega na tym że w momencie ćwiczenia wymowy tj odtwarzania własnego nagrania w

"Grammar & Idioms in Use Extreme English"

jak równierz

"FCE"

następuje jak gdyby obcięcie końcówki nagrania uwieńczone dość nieprzyjemnym dla ucha trzaskiem,szczególnie jeżeli pracuje sie ze słuchawkami na uszach.

Powyższe zjawisko pojawia sie równierz w przypadku odtwarzania głosu spikera np. celem porównania swojego nagrania ze spikerem.

Powyższe zjawisko nie występuje w programie pudełkowym do nauki wymowy

"Say it right"

b. pożyteczny unikalny i przyjemny programm przy tym łatwy w obsłudze.

Prosiłbym o ustosunkowanie do ww. problemu właściwego pracownika SuperMemo

Dziękuję

Trzaski mogą wynikać z problemów z DirectX lub Media Playerem. Proszę spróbować zmienić ustawienia dźwięków w SuperMemo UX wybierając inny niz obecnie odtwarzacz z listy dostępnych odtwarzaczy. Jeśli efekt nie będzie zadowalający, można spróbować przeinstalować DirextX i/lub Media Playera.

Post utworzony: 03-02-2010 19:48

Trzaski mogą wynikać z problemów z DirectX lub Media Playerem. Proszę spróbować zmienić ustawienia dźwięków w SuperMemo UX wybierając inny niz obecnie odtwarzacz z listy dostępnych odtwarzaczy. Jeśli efekt nie będzie zadowalający, możnaTrzaski mogą wynikać z problemów z DirectX lub Media Playerem. Proszę spróbować zmienić ustawienia dźwięków w SuperMemo UX wybierając inny niz obecnie odtwarzacz z listy dostępnych odtwarzaczy. Jeśli efekt nie będzie zadowalający, można spróbować przeinstalować DirextX i/lub Media Playera.

Zainstalowalem filtr na kodeka AC3 i przelozylem na DirectShow NET i to zminimalizowalo trzask ale uciecie jest jak bylo.

Tzn jest troche lepiej

pierwsze
              poprzednie
              12
              następne
              ostatnie