Forum / supermemo.net / Import w formacie Q&A
Import w formacie Q&A
AutorTreść posta
Pracownik SuperMemo World
Post utworzony: 31-03-2009 11:24
Autor: MJurkowski
Mam dokladnie taki sam problem (pytania nie sa dodawane, tylko jedno puste, system przechodzi do glownej strony). Niestety nie udalo mi sie uporac z problemem (nowy plik tez nie pomaga). Prosze o pomoc! :(

Z naszych badań wynika, że problem leży w kodowaniu pliku z pytaniami. Pliki zapisane w kodowaniu UTF-8 powodują takie właśnie zachowanie edytora. Nowa wersja systemu (z poprawionym błędem) pojawi się w najbliższych dniach.

Pozdrawiam
    Post utworzony: 29-04-2009 10:16

Ostatnio zostala dodana funkcja wyboru kodowanie znakow. W moim przypadku jednak nie dziala - po wybraniu UTF8 pytanie i odpowiedzi sa importowane (w tym sensie jest poprawa) jednakze wszystkie polskie znaki zamieniane sa na pytajniki - o co chodzi?

Post utworzony: 29-04-2009 14:24

To jest błąd systemu, który poprawimy w najbliższych dniach.

Pozdrawiam

Post utworzony: 18-05-2009 21:29
        Czy import Q&A został już poprawiony?

Post utworzony: 26-05-2009 23:13

Przetestowałem dzisiaj, 26 maja, import Q&A i wygląda na to, że działa. Czasami po dodaniu pliku encoding przeskakuje z powrotem na ASCII, ale jeżeli zmieni się go znowu na UTF8 to importuje dane poprawnie.

Post utworzony: 24-07-2009 10:47

Jak w formacie Q&A dodac nowa linie lub oznaczyc czcionke pochyla. Kiedys dzialaly taki HTML (<br>, <i>;) - teraz nie ?

Post utworzony: 24-07-2009 11:38
              Autor: MJurkowski

Jak w formacie Q&A dodac nowa linie lub oznaczyc czcionke pochyla. Kiedys dzialaly taki HTML (<br>, <i>;) - teraz nie ?

Teraz też działają tagi HTML. Piszemy plik Q&A z takimi tagami (np. <i></i>, <br/> ) i przy imporcie zaznaczamy opcje:

"Treść pytania i odpowiedzi w XMLu:"

Pozdrawiam

Paweł Woźniak

Post utworzony: 23-06-2010 17:06

Post został usunięty
                  Post utworzony: 24-06-2010 07:50

Post został usunięty
                    Post utworzony: 24-06-2010 07:50

Szanowni państwo proszę o wyjaśnienie czemu nie mogę uzyskać dostępu do nowego materiału w kursie francuski pas de problemes 2  pomimo wysłania mss-a z opłatą i otrzymania kodu dostępu,do końca kursu pozostało mi tylko kilka procent,więc chciałam przedłużyć dostęp o dwa tygodnie a w tej chwili mam tylko darmowe powtórki.

pierwsze
                      poprzednie
                      123
                      następne
                      ostatnie