Ucz się szybko
i zapomnij o zapominaniu
Login/Email:
Hasło:
Login
Zaloguj mnie przez Facebook
Zapomniałem hasła
►
Kursy
Społeczność
Forum
Forum
/
supermemo.net
/
Import w formacie Q&A
Import w formacie Q&A
Autor
Treść posta
mszklano
Post utworzony:
15-02-2009 22:54
Przypominam się z importem plików Q&A. Czy już wiadomo, kiedy będzie dostępny?
Dziękuję.
skarbek
Post utworzony:
16-02-2009 00:30
Prawdopodobnie od najbliższego wtorku będziesz mógł spróbować jak działa. Powodzenia.
grzesiekwer
Post utworzony:
17-02-2009 18:51
Również niecierpliwie czekam na możliwość importu. Ręczna edycja/dodawanie pytań w nowej wersji serwisu jest moim zdaniem nie do użycia.
grzesiekwer
Post utworzony:
19-02-2009 14:57
Witam,
usiłuję zaimportowac plik tekstowy Q & A przy pomocy opcji która się właśnie pojawiła. Niestety po imporcie pojawia się jedna nowa pozycja, w dodatku pusta, niezależnie od zawartości importowanego pliku. Czy zmienił się jakoś format pliku z importem, czy obowiązuje dalej:
Q: pytanie
A: odpowiedz
?
Pozdrawiam,
Grzesiek
pavllo
Post utworzony:
19-02-2009 16:10
Autor: grzesiekwer
Witam,
usiłuję zaimportowac plik tekstowy Q & A przy pomocy opcji która się właśnie pojawiła. Niestety po imporcie pojawia się jedna nowa pozycja, w dodatku pusta, niezależnie od zawartości importowanego pliku. Czy zmienił się jakoś format pliku z importem, czy obowiązuje dalej
Format pliku się nie zmienił. Najprawdopodobniej ma Pan jakiś błąd w pliku (np. między "Q:" i treścią pytania musi być spacja)
grzesiekwer
Post utworzony:
19-02-2009 16:23
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Mój plik wygląda ok, przy imporcie też nie pojawia się żaden komunikat, przerzuca mnie za to na główny pulpit Supermemo, zamiast zostawić w edycji kursu. No i jak pisałem wcześniej, pojawia się jedno, puste zadanie (to znaczy bez pytania i odpowiedzi).
Pozdrawiam,
Grzesiek
hali
Post utworzony:
19-02-2009 18:29
Witam
Czy na stronie supermemo.net można importować w formacie Q&A. Gdzie znajdę opis w jakim formacie ma być wykonana baza. Prosze o podanie linku - nigdzie nie mogę tej informacji znalźć.
grzesiekwer
Post utworzony:
19-02-2009 20:48
Autor: pavllo
Format pliku się nie zmienił. Najprawdopodobniej ma Pan jakiś błąd w pliku (np. między "Q:" i treścią pytania musi być spacja)
Już mi działa - nie wiem, czy pomogło założenie pliku od nowa, czy może jakaś łatka w systemie - w każdym razie bardzo dziękuję - ułatwia mi to niewyobrażalnie konstruwanie własnego kursu.
Pozdrawiam,
Grzesiek
pavllo
Post utworzony:
19-02-2009 21:09
Autor: hali
Witam
Czy na stronie supermemo.net można importować w formacie Q&A.
Tak można. W edycji kursu po wybraniu rozdziału, do którego mają trafić importowane strony opcja taka pojawia się nad panelem z drzewkiem kursu.
Autor: hali
Gdzie znajdę opis w jakim formacie ma być wykonana baza. Prosze o podanie linku - nigdzie nie mogę tej informacji znalźć.
Hmmm. Ja też nie znalazłem takiego opisu, a przydałby się taki.
Q&A to plik tekstowy o następującej budowie:
//
Q: pytanie pierwsze
A: odpowiedź pierwsza
Q: pytanie drugie
A: odpowiedź druga
//
Pamiętajmy o:
-spacji pomiędzy ":" a pierwszą literą pytania lub odpowiedzi;
-linii przerwy pomiędzy odpowiedzią i kolejnym pytaniem
Owocnej pracy
Pavllo
MJurkowski
Post utworzony:
31-03-2009 09:58
Mam dokladnie taki sam problem (pytania nie sa dodawane, tylko jedno puste, system przechodzi do glownej strony). Niestety nie udalo mi sie uporac z problemem (nowy plik tez nie pomaga). Prosze o pomoc!
moj przykladowy plik:
---------------------
Q: pytanie1
A: odpowieddz1
Q: pytanie2
A: odpowiedz2
---------------------
pierwsze
poprzednie
1
2
3