Forum / supermemo.net / Import w formacie Q&A
Import w formacie Q&A
AutorTreść posta
Post utworzony: 15-02-2009 22:54
Przypominam się z importem plików Q&A. Czy już wiadomo, kiedy będzie dostępny?
Dziękuję.
    Post utworzony: 16-02-2009 00:30
    Prawdopodobnie od najbliższego wtorku będziesz mógł spróbować jak działa. Powodzenia.;-)
      grzesiekwer
      Post utworzony: 17-02-2009 18:51
      Również niecierpliwie czekam na możliwość importu. Ręczna edycja/dodawanie pytań w nowej wersji serwisu jest moim zdaniem nie do użycia.

grzesiekwer
        Post utworzony: 19-02-2009 14:57
        Witam,
        usiłuję zaimportowac plik tekstowy Q & A przy pomocy opcji która się właśnie pojawiła. Niestety po imporcie pojawia się jedna nowa pozycja, w dodatku pusta, niezależnie od zawartości importowanego pliku. Czy zmienił się jakoś format pliku z importem, czy obowiązuje dalej:

Q: pytanie
        A: odpowiedz

?

Pozdrawiam,
        Grzesiek
          Post utworzony: 19-02-2009 16:10
          Autor: grzesiekwer
          Witam,
          usiłuję zaimportowac plik tekstowy Q & A przy pomocy opcji która się właśnie pojawiła. Niestety po imporcie pojawia się jedna nowa pozycja, w dodatku pusta, niezależnie od zawartości importowanego pliku. Czy zmienił się jakoś format pliku z importem, czy obowiązuje dalej

Format pliku się nie zmienił. Najprawdopodobniej ma Pan jakiś błąd w pliku (np. między "Q:" i treścią pytania musi być spacja)

grzesiekwer
            Post utworzony: 19-02-2009 16:23
            Dziękuję za szybką odpowiedź.
            Mój plik wygląda ok, przy imporcie też nie pojawia się żaden komunikat, przerzuca mnie za to na główny pulpit Supermemo, zamiast zostawić w edycji kursu. No i jak pisałem wcześniej, pojawia się jedno, puste zadanie (to znaczy bez pytania i odpowiedzi).

Pozdrawiam,
            Grzesiek

hali
              Post utworzony: 19-02-2009 18:29
              Witam
              Czy na stronie supermemo.net można importować w formacie Q&A. Gdzie znajdę opis w jakim formacie ma być wykonana baza. Prosze o podanie linku - nigdzie nie mogę tej informacji znalźć.
                grzesiekwer
                Post utworzony: 19-02-2009 20:48
                Autor: pavllo

Format pliku się nie zmienił. Najprawdopodobniej ma Pan jakiś błąd w pliku (np. między "Q:" i treścią pytania musi być spacja)

Już mi działa - nie wiem, czy pomogło założenie pliku od nowa, czy może jakaś łatka w systemie - w każdym razie bardzo dziękuję - ułatwia mi to niewyobrażalnie konstruwanie własnego kursu.

Pozdrawiam,
                Grzesiek

Post utworzony: 19-02-2009 21:09
                  Autor: hali
                  Witam
                  Czy na stronie supermemo.net można importować w formacie Q&A.

Tak można. W edycji kursu po wybraniu rozdziału, do którego mają trafić importowane strony opcja taka pojawia się nad panelem z drzewkiem kursu.
                  Autor: hali
                  Gdzie znajdę opis w jakim formacie ma być wykonana baza. Prosze o podanie linku - nigdzie nie mogę tej informacji znalźć.

Hmmm. Ja też nie znalazłem takiego opisu, a przydałby się taki.

Q&A to plik tekstowy o następującej budowie:
                  //

Q: pytanie pierwsze
                  A: odpowiedź pierwsza

Q: pytanie drugie
                  A: odpowiedź druga

//
                  Pamiętajmy o:
                  -spacji pomiędzy ":" a pierwszą literą pytania lub odpowiedzi;
                  -linii przerwy pomiędzy odpowiedzią i kolejnym pytaniem

Owocnej pracy :)

Pavllo
                    Post utworzony: 31-03-2009 09:58
                    Mam dokladnie taki sam problem (pytania nie sa dodawane, tylko jedno puste, system przechodzi do glownej strony). Niestety nie udalo mi sie uporac z problemem (nowy plik tez nie pomaga). Prosze o pomoc! :(

moj przykladowy plik:
                    ---------------------
                    Q: pytanie1
                    A: odpowieddz1

Q: pytanie2
                    A: odpowiedz2
                    ---------------------
                      pierwsze
                      poprzednie
                      123
                      następne
                      ostatnie