Forum / supermemo.net / Trwałe zalogowanie się do portalu
Trwałe zalogowanie się do portalu
AutorTreść posta
Post utworzony: 31-05-2011 22:21

Jest na to rozwiązanie: zapamiętanie hasła w przeglądarce używając głównego hasła. Firefox ma to od dawna. Chrome również. Nie wiem jak Opera, Safari i pomniejsze.

W każdym razie ja uruchamiając przeglądarkę (Fx) jestem pytany o główne hasło do bazy kluczy. Jak się mi skończy sesja w SM, hasło już mam wypełnione i mogę się logować.

Ale zgadzam się z przedmówcami. Właściwie każdy serwis umożliwia zaznaczenie opcji „zapamiętaj na współdzielonym komputerze”. Zresztą, jak ktoś się boi, zawsze może się wylogować.

A tak minęły 3 lata i niewiele się zmieniło – wnioskując po powyższych wypowiedziach.

Post utworzony: 31-05-2011 23:40

Jak zauważyłam wylogowanie spełnia istotną rolę dla działania systemu. Dzięki niemu mam dostęp do nowych powtórek następnego dnia i do tych powyżej 200. Nie przeszkadza mi, że po dłuższej przerwie muszę się logować - login i hasło pamięta przeglądarka (najczęściej używam Chrome) i działa to sprawnie. Do momentu kiedy zamiast chwilowego paska u góry strony "witaj..." dostaję całą białą stronę. Wtedy się trzeba naklikać i wtedy Was nie lubię!

Post utworzony: 02-06-2011 09:23

A ja nie znoszę uszczęśliwiania na siłę. Jak będę chciała się wylogować, kliknę Wyloguj.

Poza tym odm kilku dni SM ma problemy z logowaniem. Za pierwszym razem nie loguje. Za drugim wykasowuje zapamiętane przez przeglądarkę (Chrome) dane i każe je od nowa wpisać. Loguje dopiero za trzecim albo czwartym razem. I nadal po wylogowaniu w trakcie sesji po zalogowaniu odsyła do białej planszy i trzeba od nowa wczytywać SM.

Post utworzony: 02-06-2011 16:25

Również popeiram stałe logowanie się do portalu.

pierwsze
          poprzednie
          12
          następne
          ostatnie