Forum / supermemo.net / czy działą wam synchronizacja "Extreme English Intermediate"
czy działą wam synchronizacja "Extreme English Intermediate"
AutorTreść posta
Pracownik SuperMemo World
Post utworzony: 06-02-2012 16:09

Testy dla Français Extrême Intermédiaire rowniez wykazaly prawidlowe przenoszenie postepow nauki.

Post utworzony: 06-02-2012 18:04
    U mnie problem wygląda tak (Synchronizacja Supermemo UX -> Supermemo.net):
    Przed wersją 1.5.0.8 kursy Avance i Superieur nie były w ogóle dostępne na liście kursów do synchronizacji - mimo że były zainstalowane.
    Po zaktualizowaniu SuperMemo UX do wersji 1.5.0.8 kursy które do tej pory nie pojawiały się na liście do synchronizacji są widoczne ale dane i tak się nie synchronizują:
    - po zakończeniu synchronizacji pokazuje się informacja jakoby kursy zostały zsynchronizowane ale
    - po zalogowaniu do supermemo.net nadal nic nie widać
    - podczas próby kolejnej synchronizacji z SuperMemo UX te problematyczne kursy znowu nie są oznaczone do synchronizacji, po ich kolejnym oznaczeniu i wykonaniu synchonizacji znowu dostaję informację o ilości wysłanych stron tak jakby poprzedniej synchronizacji w ogóle nie było - i tak w kółko
    Rafał
    Autor: R_S

Testy dla Français Extrême Intermédiaire rowniez wykazaly prawidlowe przenoszenie postepow nauki.

Post utworzony: 06-02-2012 22:23

u mnie wyglada to dokladnie tak samo dla Extreme English i Extremes Deutsch

Post utworzony: 06-02-2012 23:13

Korzystam z najnowszej wersji programu UX i posiadam ekstremalny hiszp, ang i niemiecki, do tego całą serie Kein Problem i Hay problema1 plus 2 moje własne kursy.  Nie mam żadnego wykupionego kursu na supermemo.net.

Przeczytałam wątek http://www.supermemo.net/topic/2097 i zapragnęłam skorzystac z możliwości - skończyło się przywracaniem kopi bezpieczeństwa sprzed 5 dniu - w moim przypadku DUŻO pracy. Teraz tworze kopię przed każdą "próbą" synchronizacji.

Gdy chcę wyeksportować wszystkie kursy na supermemo.net to czasem pokazuje się, że operacja jest niedozwolona i cały UX się zamyka lub też w UX pokazuje się w powórtkach cały materiał jaki przerobiłam w kursach.

Podczas synchronizacji Mittelstufe i Intermediate pokazuje się okno, iż upłynął czas dla operacji.

Synchronizacja darmowych kursów i własnych również działa jak chcę - część materiału przenosi się jak trzeba, część zostaje na platformie jako zaległe powtórki mimo, że przed synchronizacją na UX mam wszystko na czysto.

Dodatkwo- w kalendarzu powtórek pokazuje mi mnóstwo zaległych powórek i to z wielu miesięcy sprzed (np  No hay problema z 2010 roku)

J

Post utworzony: 06-02-2012 23:40

Ostatnia synchronizacja: 22:18. Screenshot raportu po synchronizacji: http://www.mediafire.com/i/?c65e5b2g7jk51nz

Na platformie supermemo.net niemiecki mittelstufe i angielski intermediate sie nie pojawily. W raporcie po synchronizacji widac pewna rozbieznosc w nazwach kursow (w programie wszystkie nazwy kursow sa z2.0):

Extreme English 1: Basic

Extreme English 2.0: Intermediate

Extremes Deutsch 1: Grundstufe

Extremes Deutsch 2.0: Mittelstufe

Post utworzony: 07-02-2012 00:10

Wysłałem wiadomośc za pomoca "Zgłoś błąd" (chwile temu!!!)

----------

Chciałbym zgłosić błąd.
            Kupiłem niedawno kurs "Extreme English Multi"

Problem jest z synchronizacja poziomu "Extreme English 2.0 Intermediate"
            bo co prawda w programie supermemo.exe mogę wybrać ten kurs do synchronizacji , jednak na stronie supermemo.net nie ma śladu po synchronizacji danych (w ogolę nie widzę kursu
            "Extreme English 2.0 Intermediate" na stronie supermemo.net)
            A na przykład tego problemu nie ma z kursem
            "Extreme English 2.0: Basic"

To jest wiadomosc w nawiazaniu do watku
            http://www.supermemo.net/topic/2229
            Mój nick to "mariuszekpl"

----------------------------

Autor: R_S

Niestety nie otrzymalismy zgloszenia z loginem 'mariuszekpl' ani z email'a ktory byl uzyty do rejestracji. W jaki sposob zostalo wyslane zgloszenie?

Post utworzony: 07-02-2012 00:14

Ewentualnie proszę o informacje gdzie zgłaszać tego typu problemy

Post utworzony: 07-02-2012 07:53

W takim razie prosze przeslac za pomoca formularza http://www.supermemo.pl/contact zapisany proces nauki. Menu Nauka/Dane o Nauce/Zapisz... Prosze dolaczyc login na supermemo.net

Post utworzony: 07-02-2012 15:42

Problem dotyczy kursow z seri Extreme na ktore uzytkownik nie jest zapisany w chwili synchronizacji. Poprawka na serverze bedzie prawdopodobnie w czw/pia.

ps.W tej chwilie otrzymalismy plik z procesem nauki tylko od jednego uzytkownika, w zwiazku z tym w przypadku wystepowania dalszych problemow prosze wyslac w/w plik.

Post utworzony: 08-02-2012 13:23

NIe jestem w stanie przesłać pliku przez podaną przez pana stronę, gdyż pewnie jest zbyt duży (47MB)

Pokzuje się "Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 67187507 bytes) in /modules/contact_attach/contact_attach.module on line 308"

Moge przesłać go na konkretny adres email

J

pierwsze
                      poprzednie
                      123
                      następne
                      ostatnie