Forum / supermemo.net / Błędy podczas nauki
Błędy podczas nauki
AutorTreść posta
Post utworzony: 20-08-2010 21:52

Witam. Już kilkakrotnie zdarzało mi się, że w trakcie normalnej nauki w którymś momencie przenosiło mnie na stronę główną i wyświetlał się komunikat: "Przed rozpoczęciem nauki musisz zapisac się na kurs". Tylko dzisiaj miałam juz dwukrotnie taki przypadek.

Post utworzony: 20-08-2010 23:11

Mam tak codziennie. Wcześniej czy później wyrzuca.

Post utworzony: 21-08-2010 00:02

U mnie taż się zdarzyło wczoraj.

Post utworzony: 21-08-2010 00:34

u mnie też  wskakuje główna strona,poza tym w trakcie nauki program często się zawiesza co znacznie wydłuża naukę.

Post utworzony: 21-08-2010 19:01
          Autor: Ethne

Witam. Już kilkakrotnie zdarzało mi się, że w trakcie normalnej nauki w którymś momencie przenosiło mnie na stronę główną i wyświetlał się komunikat: "Przed rozpoczęciem nauki musisz zapisac się na kurs". Tylko dzisiaj miałam juz dwukrotnie taki przypadek.

To jest wkurzajace.!!!

Pracownik SuperMemo World
            Post utworzony: 22-08-2010 21:07

Od kiedy opisane zachowanie ma miejsce? Jak często występuje?

Jutro przyjrzymy się temu problemowi i uaktualnimy serwis po jego rozwiązaniu.

Post utworzony: 22-08-2010 23:43
              Autor: mj

Od kiedy opisane zachowanie ma miejsce? Jak często występuje?

Jutro przyjrzymy się temu problemowi i uaktualnimy serwis po jego rozwiązaniu.

Przykro mi, ale niestety nie jestem wstanie powiedzieć dokładnie od kiedy, ale od kilku tygodni na pewno. Problem nie pojawia się regularnie, w jednym dniu - np wtedy gdy założyłam temat wystąpł dwukrotnie, w inny dzień wcale. Będę wdzięczna jeśli problem zostanie znaleziony i rowiązany, szkoda, że nie jestem wstanie podac więcej szczegółów

Post utworzony: 22-08-2010 23:44

Dzieje się od kilku miesięcy. Dla mnie wyglądało to tak, jakby ktoś robił restart aplikacji i loadbalancer przerzucał na inną aktywną instancję. Czasami ten komunikat wyskakuje kilka razy w krótkich odstępach czasu (kilka minut).

Pzdr,
                Piotr

Pracownik SuperMemo World
                  Post utworzony: 23-08-2010 08:28

Czy z opisanym przypadkiem występuje również utrata sesji (tzn. czy następuje wylogowanie)?

Post utworzony: 23-08-2010 08:50
                    Autor: mj

Czy z opisanym przypadkiem występuje również utrata sesji (tzn. czy następuje wylogowanie)?

U mnie nie. Wystarczy ponownie kliknąć "Nauka" i zaczyna się w miejscu, w którym przerwało.

pierwsze
                      poprzednie
                      12
                      następne
                      ostatnie