Forum / supermemo.net / tłumaczenia słów
tłumaczenia słów
AutorTreść posta
Post utworzony: 06-07-2010 13:31

Witam,

Czy nie można by zaimplementować tłumaczeń z angielskiego na polski bezpośrednio na konkretnych słowach/zdaniach?

Coś tego typu jak w niektórych tekstach.

POzdrawiam

Post utworzony: 07-07-2010 09:05

Można, ale trzeba chcieć...

Post utworzony: 07-07-2010 09:28

co to znaczy zaimplementować?:)

Post utworzony: 07-07-2010 11:35

zaimplementować - zastosować, wdrożyć

Pracownik SuperMemo World
          Post utworzony: 07-07-2010 12:29
          Autor: tokop

Witam,

Czy nie można by zaimplementować tłumaczeń z angielskiego na polski bezpośrednio na konkretnych słowach/zdaniach?

Coś tego typu jak w niektórych tekstach

POzdrawiam

Do jakiej kategorii kursów Pan nawiązuje?

Jeśli Pana pytanie dotyczy kursów Extreme English, to zgodnie z sugestiami naszych użytkowników dla Państwa wygody w najbliższych miesiącach planujemy uzupełnienie poziomu podstawowego o tłumaczenia przykładowych zdań. 
          Wersja z tłumaczeniami pojawi się automatycznie w tych kursach - zarówno w kursach pudełkowych jak i online.

Pozdrawiam,

Ania

Post utworzony: 13-07-2010 14:12

Pani Aniu,

czy ta funkcjonalność o której Pani pisze została właśnie włączona ? a czy jest opcja jej wyłączenia ? specjalnie szukałem kursu bez widocznego tłumaczenia wyrazów czy zdań na język polski, a dzisiaj wyświetla mi się tłumaczenie. Chodzi mi o Extreme... podstawowy.

Pozdrawiam

Tomasz

Post utworzony: 13-07-2010 19:05

Witam,

już kiedyś jakiś czas tak było, że definicja wyrazów podawana była w języku polskim, potem powrócono do wersji angielskiej, a teraz znowu zmiana. :/ Jeśli ktoś chciał zobaczyć polskie tłumaczenie wyrazu mógł spokojnie je podejrzeć najeżdżając kursorem na definicję. A moim zdaniem mając jednocześnie, chwilowo nawet niezrozumiałą, definicję, można chociaż "osłuchać się" i "opatrzeć" z językiem. Mi osobiście również bardziej odpowiada ta druga opcja, tj. definicja po angielsku zgodna z nagraniem lektora i chętnie bym do niej wróciła.

Pozdrawiam

Post utworzony: 13-07-2010 20:51
                Autor: may.b

Witam,

A moim zdaniem mając jednocześnie, chwilowo nawet niezrozumiałą, definicję, można chociaż "osłuchać się" i "opatrzeć" z językiem.

Pozdrawiam

No mi właśnie o to chodziło jak wybierałem ten kurs, no i za taką wersję zapłaciłem ;(, a teraz taka zmiana.

Pozdrawiam

Tomek

Post utworzony: 13-07-2010 21:44
                  Autor: tomekd

No mi właśnie o to chodziło jak wybierałem ten kurs, no i za taką wersję zapłaciłem ;(, a teraz taka zmiana.

Pozdrawiam

Tomek

Może jutro wróci to do normy tak, jak ostatnio :)

Pozdawiam

Post utworzony: 13-07-2010 22:15

Oby, bo bardzo mi ta wersja nie odpowiada. Mam problemy z dłuższymi zdaniami. A polskie podpowiedzi zakrywam sobie paskiem wiem/nie wiem, ale to nie jest metoda na dłuższy czas.

Pozdrawiam

Tomek

pierwsze
                      poprzednie
                      12
                      następne
                      ostatnie